Odborné články

Jak zatočit s vlhkostí?

Dychtíte po suchém a zdravém prostředí ve svém domě či pracovních prostorách? Víme, že nadměrná vlhkost může způsobit nepříjemné problémy, od plísní až po poškození stavebních materiálů. O nepříznivém vlivu na zdraví ani nemluvě. V našem článku vám poradíme,, jak se vypořádat s vlhkostí jednou provždy.

 

Připravte se předem na vlhkost

Nejdůležitější je správně plánovat už při výstavbě či vybavení prostor. Identifikujte zdroje vlhkosti a minimalizujte je. Může jít o potrubí, okna nebo vnější vlivy. Nezapomínejte na specifické místnosti, jako jsou bazény, wellness či vinné sklípky. Ty vyžadují zvláštní přístup.

 

 

Izolace a pravidelná ventilace

Dobrá zemní či střešní izolace a kvalitní zateplení snižují kondenzaci par a hromadění vlhkosti. Pravidelné větrání je klíčové pro udržení čerstvého vzduchu a zabránění vzniku plísní. Pokud není možné v místnosti větrat ani instalovat ventilátor, stane se vaším spojencem odvlhčovač.

 

Odvlhčovače pro váš domov

Pokud se vlhkosti nezbavíte jinak, je tu odvlhčovač vzduchu. Kondenzační odvlhčovače jsou zařízení, která pomáhají s odstraněním nadměrné vlhkosti z vnitřního prostoru nasáváním vlhkosti ze vzduchu, což snižuje relativní vlhkost v místnosti. Pomáhá odstranit nadbytečnou vlhkost a udržet optimální ovzduší v místnosti. Ideální je pro prostory jako je sklad, garáž, prádelna nebo vinný sklep. Navíc dokáže odvlhčovač snižovat vlhkost, aniž by měnil teplotu vzduchu v místnosti. To se hodí například při instalaci u bazén nebo ve wellness.

 

Vyberte správný typ odvlhčovače pro vaše potřeby

Před nákupem odvlhčovače je klíčové vybrat správnou kategorii na základě vašich konkrétních potřeb. Existují tři hlavní kategorie odvlhčovačů: ty určené pro domácnosti, poloprofesionální a profesionální odvlhčovače. Pro běžnou domácnost zpravidla nepotřebujete extrémně výkonný průmyslový odvlhčovač.

 

V základní kategorii naleznete odvlhčovače a vysoušeče vzduchu pro kanceláře i domácnost. Tyto modely jsou schopny odstranit vlhkost z běžných místností a zamezit tvorbě plísní a nežádoucích skvrn na stěnách. Aktivní filtr navíc eliminuje nepříjemné pachy. Tyto odvlhčovače jsou ideální pro byty, garáže, sklepy, knihovny a podobné místnosti. Jako příklad takového odvlhčovače lze uvést modely MASTER DH 712 P a DH 720 P.

 

Další kategorií jsou poloprofesionální kondenzační odvlhčovače a vysoušeče vzduchu. Ty jsou vhodné pro použití jak v soukromém, tak i v průmyslovém sektoru. Díky své mobilnosti jsou ideální pro staveniště, sklady a lze je využít také v domácích wellness prostorách nebo prádelnách. Robustní kolečka a pohodlná rukojeť umožňují snadné přemístění dle aktuálních potřeb. V této kategorii najdeme například modely MASTER DH 732 P a MASTER DH 752 P.

 

MASTER DH 752 P

MASTER DH 752 P

 

Pro ty, kteří hledají výkonnější odvlhčovač pro průmyslové a stavební použití, který si poradí i v náročných prostředích, budou zajímavé profesionální odvlhčovače a vysoušeče vzduchu vybavené transportními kolečky pro snadnou manipulaci. Těmto modelům nevadí prašné prostředí ani hrubší zacházení. Hlavní je u nich vysoký objemový výkon.

 

Na trhu jsou také absorpční odvlhčovače vzduchu. Hlavní předností těchto modelů je jejich schopnost dosahovat vynikajících výsledků při velmi nízkých teplotách až do -30°C. Zároveň jsou velmi tiché, jelikož nemají zabudovaný kompresor.

Pokud už znáte třídu odvlhčovače, kterou pro svou aplikaci potřebujete, musíte také správně zvolit velikost modelu. Obecně platí, že odvlhčovač by měl být schopen zpracovat vzduch o objemu přibližně trojnásobku objemu místnosti za hodinu. Pokud si nejste jisti, můžete využít náš konfigurátor, který vám doporučí vhodný odvlhčovač pro vaše specifické potřeby.

 

Měli byste také brát v úvahu elektrický příkon odvlhčovače a objem nádržky. Některé modely vysoušečů vzduchu lze připojit přímo na odpad, zatímco u jiných je nutné pravidelně vyprazdňovat nádržku. U pokročilejších modelů je možnost doplnit volitelně čerpadlo, které dokáže přepravit kondenzát ze sklepa nad úroveň terénu apod.

 

V řadě výrobců kvalitních odvlhčovačů vzduchu jednoznačně vyniká značka MASTER. Společnost MASTER je světovým lídrem v oblasti strojů pro odvlhčování a vysoušení vzduchu díky jejich vysoké účinnosti, jednoduché obsluze a dalším výhodám. Odvlhčovače a vysoušeče vzduchu značky MASTER jsou vhodné pro poloprofesionální i profesionální využití a umožňují vám optimalizovat klima. Jsou spolehlivým a výkonným partnerem pro jakýkoliv projekt, kde řešíte problémy s vlhkostí. Nespornou výhodou značky je i celorepublikový servis a rychlá dodávka náhradních dílů

Přejít na odvlhčovače vzduchu pro domácnost nebo kancelář

heureka

Hodnocení obchodu

100% star star star star star

Obchod topidla-odvlhcovace-master.cz hodnotilo 20 zákazníků

Naposled přidané hodnocení:

  • Ověřený zákazník

    20. 1. 2024

  • Ověřený zákazník

    19. 9. 2023

Nákup na splátky s odkladem

essox
mapa ČR

Dodáváme do celé ČR i na slovensko

Produkty skladem odesíláme do 24 hodin

Máme 30 let zkušeností

Autorizovaný prodej a servis topidel a odvlhčovačů vzduchu značky MASTER pro soukromé i profesionální použití. Prodáváme elektrická, naftová, plynová a infračervená topidla a ohřívače, odvlhčovače a vysoušeče vzduchu, ventilátory a bio ochlazovače. Nabízíme profesionální řešení pro jakékoli aplikace. Máme více jak 30 let zkušeností v oboru.

Sociální sítě

Sociální sítě

Copyright © 2023 MANEK stavební stroje spol. s r.o