Odborné články

Naftová topidla s nepřímým spalováním: ideální na koncerty, skleníky či do párty stanů

Užití naftových topidelNaftová topidla s nepřímým spalováním využijí zemědělci k vytopení stáje, skladu, skleníku nebo při sušení úrody. Organizátoři při vytápění párty stanů nebo venkovních pódií. Anebo kdokoliv další při havarijním vytápění líhní, skladů a dalších objektů. Jde o nejefektivnější a nejpraktičtější typ průmyslového topidla, který nachází své uplatnění v téměř každé situaci.

 

Absolutně čistý provoz

 

U naftových topidel s nepřímým spalováním dochází k oddělení spalin od ohřátého vzduchu, takže je můžete pohodlně využívat i v nevětraných interiérech. U všech topidel MASTER série BV 77 E – BV 690 F najdete speciální komínek, kterým bezpečně odvádíte spaliny mimo vytápěný objekt, zatímco horký vzduch pomocí výkonných ventilátorů a robustních pružných hadic rozháníte po interiéru.

 

Konstrukce topidel s nepřímým spalováním umožňuje dva způsoby instalace. Tím prvním je, že topidlo umístíte dovnitř objektu, napojíte na komín a spaliny pomocí komínu odvedete. V druhém případě topidlo umístíte ven, vně objekt, a teplo dovnitř přivedete pomocí hadic. Některé modely MASTER umožňují připojení až čtyř takových hadic, takže s nimi můžete rovnoměrně vytápět i velké prostory.

 

Který z těchto způsobů byste měli použít, to záleží na konkrétních podmínkách. Umístění topidla uvnitř objektu je pohodlné, ale hrozí při něm víření prachu. Při umístění topidla vně objektu si zase musíte dávat pozor na to, aby byly přívodní hadice co možná nejkratší, protože se rychle ochlazují a dochází v nich k tepelným ztrátám. Topidlo proto umisťujte co nejblíže k vytápěnému objektu.

 

Šetrné a bezpečné

 

Naftová topidla s nepřímým spalováním při svém běhu spotřebovávají naftu či ELTO, vybrané modely si můžete nechat továrně upravit na spalování zemního plynu nebo propan-butanu. V každém případě se pyšní velmi nízkou spotřebou – ta nejslabší topidla spálí asi 2 litry nafty za hodinu, ta nejsilnější o výkonu 220 kW asi 22 litrů nafty za hodinu. S přihlédnutím k jejich výkonu jde o skvělá čísla.

 

Výrobce MASTER navíc svoje topidla vybavil objemnými nádržemi, takže na jednu nádrž dokážou topit asi 12-18 hodin. Stav paliva máte navíc neustále pod kontrolou, protože vás o něm informuje praktický ukazatel.

 

MASTER svoje topidla vyrábí z nerezové oceli a na povrch aplikuje speciální ochranný nátěr, díky kterému přístroje zůstávají stále studené. To oceníte zejména při použití v interiéru, kde nehrozí, že by se o rozpálený stroj někdo popálil.

 

Nízká poruchovost, dlouhá životnost

 

Vzdor svému velkému výkonu jsou naftová topidla s nepřímým spalování kompaktní a mobilní zařízení – ty nejlehčí modely váží pouhých 32 kg. Všechny se navíc prodávají s podvozkem, takže je můžete podle aktuálních potřeb kdykoliv a snadno přemístit.

 

Další výhodou těchto topidel je možnost připojení na pokojový termostat, což vám umožňuje regulovat teplotu a dlouhodobě ji udržovat přesně na hodnotě, kterou potřebujete. Ideální při sušení úrody nebo vytápění zemědělských stájí.

 

Naftová topidla s nepřímým spalováním vás potěší i svými servisními nároky, které jsou takřka nulové. Stroje jsou vybavené motorem s tepelnou ochranou, termostatem bránícím přehřátí stroje a trojitou filtrací paliva, což je systém, který zaručuje minimální poruchovost a dlouhou životnost topidel.

 

Jestliže hledáte univerzální průmyslové topidlo, které vám za dobré peníze odvede službu ve většině běžných i havarijních situacích, jsou naftová topidla s nepřímým spalováním pravděpodobně tou nejvhodnější volbou.

 

 

 

 

 

Zobrazit naftová topidla

heureka

Hodnocení obchodu

100% star star star star star

Obchod topidla-odvlhcovace-master.cz hodnotilo 20 zákazníků

Naposled přidané hodnocení:

  • Ověřený zákazník

    20. 1. 2024

  • Ověřený zákazník

    19. 9. 2023

Nákup na splátky s odkladem

essox
mapa ČR

Dodáváme do celé ČR i na slovensko

Produkty skladem odesíláme do 24 hodin

Máme 30 let zkušeností

Autorizovaný prodej a servis topidel a odvlhčovačů vzduchu značky MASTER pro soukromé i profesionální použití. Prodáváme elektrická, naftová, plynová a infračervená topidla a ohřívače, odvlhčovače a vysoušeče vzduchu, ventilátory a bio ochlazovače. Nabízíme profesionální řešení pro jakékoli aplikace. Máme více jak 30 let zkušeností v oboru.

Sociální sítě

Sociální sítě

Copyright © 2023 MANEK stavební stroje spol. s r.o